علائم خرابی استارت خودرو

car starter

علائم خراب شدن استارت خودرو

علائم خرابی استارت خودرو یکی از مهم ترین علائمی ست که هر راننده ای باید از آنها آگاهی داشته باشد چون استارت اولین و اصلی ترین عامل روشن شدن و به اصطلاح جان گرفتن خودروی ماست. برای به حرکت در آمدن خودروی ما قطعات و اجزای بسیار زیادی دست به دست هم می دهند تا خودروی ما بتواند شروع به حرکت کند ولی همه ی ما می دانیم که ماشینی که روشن نشود عملا به هچ دردی نمیخورد و بقیه ی اجزای خودرو هر چه قدر هم که به خوبی کار کنند فایده ای ندارد چرا که ماشین هنوز روشن نشده است و عامل این کار هم استارت خودرو هست که با تبدیل انرژی الکرتیکی به انرژی مکانیکی این کار را میسر می سازد. در این مقاله امداد خودرو ارومیه درباره اهمیت این قطعه توضیح می دهد.

 

 

استارت ماشین

استارت ماشین در واقع یک موتور الکتریکی هست که موتور ماشین را برای کار کردن به حرکت در می آورد. این قطعه یکی از قطعات اصلی سیستم برق رسانی خودرو به شمار می رود که برق را از باتری به استارت می رساند. کاری که استارت امروزه انجام می دهد را در زمانهای قدیم قطعه ای به اسم هندل انجام می داد که به مرور زمان و با اختراع استارت توسط مخترع آمریکایی به نام کلاید جی کلمن منسوخ شد و کارایی خود را از دست داد.

 

 

مقالات پربازدید سایت(حتما بخوانید)

امداد خودرو ارومیه

 

نحوه کار استارت ماشین و اجزای آن

خود استارت نیز مانند سایر قطعات از دو بخش اصلی و عمده تشکیل شده است که در مجموع کار استارت را انجام می هند.

  1. اتوماتیک استارت
  2. موتور استارت

 

حال این دو بخش نیز خود به بخش های کوچکتری تقسیم بندی می شوند که ما به برخی از اجزای آنها برای آشنایی بیشتر شما اشاره می کنیم.

اجزای اتوماتیک استارت

  • سیم پیچ نگهدارنده
  • پلانجر
  • سیم پیچ کشنده
  • پولکی مسیcar starter parts
  • اهرم دو شاخه
  • دو پیچ
  • فیش اتوماتیک

 

اجزای موتور استارت

  • بالشتک ها : هسته های آهنی و سیم پیچ ها
  • کلکتور آرمیچر
  • پیچ اتصال بالشتک به پوسته
  • سیم پیچ های آرمیچر
  • فن و پایه نگهدارنده
  • جا زغالی پلاستیکی

و….

مهم ترین بخش استارت مجموعه استارت است که وظیفه ایجاد گشتاور و دور لازم و سپس انتقال این دور به موتور خودرو را بر عهده دارد که این امر به کمک برخی تجهیزات جانبی و سیم کشی میسر میشود. لازم است به این مسئله نیز اشاره شود که گشتاور و دور بایکدیگر موتور را روشن می کنند و وجود یکی بدون دیگری بی فایده خواهد بود به عبارتی دور موتور باید حداقل حدود ۵۰ الی ۱۵۰ دوردر دقیقه باشد و حداقل گشتاور نیز متناسب با حجم موتور به صورت همزمان وجود آید تا توانایی روشن کردن موتور را داشته باشند.

 

 

دلایل عمده معیوب شدن استارت car satrter

  • سوختن آرمیچر استارت
  • کثیف شدن استارت خودرو
  • تمام یا شکسته شدن ذغال
  • خراب شدن دنده استارت
  • شکستن یا گیر کردن چرخ دنده ها
  • شل شدن پیچ های روی اتومایتک و آهن استارت
  • سوختن فیوز
  • شل شدن بست ها
  • شل شدن اتصالات باتری
  • ضعیف شدن سیم پیچ های داخل استارت

 

 

شناخت علائم مختلف خرابی استارت

اگر روزی استارت خودروی خود را بزنید ولی ماشین شما روشن نشود و به اصطلاح استارت نخورد زمان آن فرا رسیده که به دلایل و علائم خرابی استارت خودرو دقت کنید تا بتوانید با تشخیص به موقع برای تعمیر در محل و یا انتقال به یک تعمیرکار متخصص اقدام کنید تا با هزینه ی کمتری قضیه را فیصله دهید.

 

 

خراب شدن باتری یا خالی شدن آن

احتماالا هنگامی که ماشین استارت نمیخورد اولین چیزی که به ذهنتان می رسد خراب شدن یا نبود انرژی کافی در آن است. برای تشخیص سالم بودن باتری ماشین خود می توانید از فازمتر یا روشن کردن چراغ و اجزای برقی دیگر استفاده کنید تا از سالم بودن آن مطمئن شوید.

 

 

به سختی استارت خوردن

ممکن است خودروی شما اکثرا با حالت عادی و به راحت استارت بخورد ولی گاهی اوقات نیز به سختی استارت می خورد یا حتی گاها کلا استارت نخورد. در این موقع شما باید به خرابی استارت خودرو یا سیستم برق رسانی آن شک کنید.

 

 

استارت خودرن با دفعات مکرر

اگر شما هم برا روشن کردن خودروی خود مجبور به استارت زدن های مکرر هستید بدانید که زمان وارد عمل شدن برای تعمیر استارت رسیده است چرا که ممکن است روزی کلا ماشینتان استارت نخورد.

 

 

ایراد در سیم کشی استارت

وجود یک ایراد در سیستم سیم کشی استارت می تواند برای ما مشکل ساز شود. برای تشخیص این قضه کافی ست به سادگی سوئیچ را بچرخانید و مشاهده کنید که آیا چراغ های پشت آمپر روشن می شوند یا نه. اگر روشن نشدند باید سری به سیستم برقرسانی استارتتان بزنید.

 

 

خروج صدای تیک تک هنگام استارت زدن

اگر هنگام استارت زدن ماشین خود متوجه صدایی شبیه به تیک تیک از استارت خود شده اید باید نسبت به تعمیر اتوماتیک استارت خودروی خود اقدام کنید چرا که به احتمال زیاد عامل این صدا خرابی موتور استرات است.

 

 

ضعف در عملکرد استارت

یکی دیگر از مواردی که باعث بروز مشکل برای راننده می شود استارت خوردن ضعیف خودرو می باشد. اگر احساس می کنید که عملکرد استارت ضعیف تر از حالت نرمال است باید بدانید که احتمالا یا بالشتک خودرو خراب شده و یا ذغال های آن تمام شده است.

 

 

ادامه ی درگیری استارت بعد از روشن شدن

از دیگر مشکلاتی که می تواند برای استارت بوجود آید این است که بعد از استارت زدن و روشن شدن خودرو متوجه شویم که همچنان استارت خودرو درگیر است و به حالت عادی بر نمی گردد. در حقیقت در این حالت استارت بعد از روشن شدن همچنان برای مدتی با دنده فلایویل درگیر است. این مورد نیز به خرابی استارت اشاره می کند.

 

 

معیوب شدن سوئیچ

سوئیچ خودرو قطعه ایست که که از یک مغزی به همراه چند رشته سیم تشکیل شده است و هنگام استارت زدن با ارسال مقدار مشخصی ولت به استارت موجب استارت خوردن می شود.اگر هر یک از این اجزا مانند سیم کشی یا مغزی سوئیچ دچار مشکل شود قطعا در استارت خودرن ماشین نیز مشکل بوجود می آید پس باید برای رفع خرابی آن زودتر اقدام کنیم.

 

 

خروج صدای سیایدگی دو جسم روی هم

ممکن است هنگام روشن کردن استارت صدایی شبیه به ساییده شدن دو جسم روی یکدیگر به گوشتان بخورد و تعجب کنید که عامل این صدا چیست و از کجا می آید؟ شما باید برای یافتن عامل آن به سراغ دنده  استارت بروید چرا که در این حالت احتمالا آرمیچر به صورت هرز به دور دنده استارت می چرخد و در نتیجه استارت تاثیری روی دنده فلایویل نخواهد داشت.

 

 

ختم کلام

همانطور که می بیند راه های تشخیص خرابی استارت خودرو آنچنان هم مقوله ی سخت و پیچیده ای نیست وهر کسی با هر سطح سوادی اگر کمی ب این قضایا آشنایی داشته باشد می تواند کار خودش را راه بیندازد عللخصوص در مواقعی که تنهاست یا اطلاعات تخصصی در مورد رفع مشکل ندارد. امیدواریم با نوشتن این مقاله در جهت آگاهی شما دوست عزیز قدمی هر چند کوچک ولی مثبت برداشته باشیم .

 

۵/۵ - (۱ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

تماس بدون کد 1894