علت گاز نخوردن ماشین

step on the accelerator

 

چرا ماشین گاز نمیخورد؟

 

علت گاز نخوردن ماشین: امروزه سرعت در هر چیزی حرف اول را می زند و هر چه قدر فردی بتواندکارهای خود را سریع تر انجام دهد یک سر رو گردن از بقیه بالاتر است. در این فرایند ماشین یک نقش بسیار بزرگ دارد بطوریکه بدون استفاده از ماشین رسیدگی به همه ی کارها و وظایف روزانه تقریبا برای بسیاری غیر ممکن است. برای همین روزانه شاهد این قضیه هستیم که بسیاری از رانندگان حتی آنها ی که عجله ندارند با نهایت قدرت پای خود را روی پدال گاز ماشین فشار می دهند تا ماشین باسرعت بیشتری حرکت کند. به جرئت می توان گفت که پدال گاز یکی از کلیدی ترین بخش های خودرو در استفاده آن می باشد.

حال چه می شود گر این پدال کار نکند و به اصطلح گاز نخورد؟با امداد خودرو ارومیه همراه باشید.

این اتفاق ممکن است برا شما نیز پیش بیاید چه در مسیر های سر بالا چه در هوای سرد و چه در مسیر های عادی. از آنجا که این مشکل نیز یکی از مشکلات عمده و رایج خودرو ها می باشد دانستن اطلاعاتی درباره دلایل  راههای پیشگیری و راه حل آن کمک شایانی به حل مشکل ما خواهد کرد. بر کسی پوشیده نیست که هر چقدر  ما اطلاعات فنی بیشتری از خودرو داشته باشیم در مواجهه با عیب و ایرادات با استرس کمتر و تسط بیشتری برای رفع ایراد اقدام می کنیم.

 

 

علت های گاز نخوردن ماشین

 

esign of speedometer gauges

وقتی می گوییم ماشین گاز نمی خورد منظورمان این است که ماشین شتاب کافی برای حرکت را ندارد و نمی تواند خودرو را به حرکت در بیاورد و فشاردادن مکرر و زیاد پدال گاز هم هیچ تاثیری روی آن ندارد. این اتفاق دلایل بسیار زیادی می تواند داشته باشد که ما به چند مورد از رایج ترین آنها به صورت تک به تک در این مقاله اشاره می کنیم تا با چم و خم این قضیه بیشتر آشنا شوید.

 

  • خرابی و معیوب بودن پمپ بنزین خودرو
  • معیوب بودن سنسور پدالهای کلاج و گاز
  • عدم کارایی درست  قطعه ECU
  • اتمام یا کیفت پایین روغن موتور
  • وجود ایراد در کمپرس سیلندر
  • مشکل در عملکرد استپر موتور
  • اختلال در صفحه و دیسک
  • مشکلات سیستم جرقه زنی
  • اشکالات مکانیکی در اگزوز
  • کثیف بودن فیلتر هوا

 

 

خرابی و معیوب بودن پمپ بنزین خودرو

 

یکی از پایه ثابت های هر خودرویی پمپ بنزین آن خودرو می باشد که وظیفه انتقال سوخت از باک به موتور را دارد و همانطور که می دانید ایجاد مشکل در این بخش می تواند یکی از علت های گاز نخودرن خودرو بشود. در صورت گرفتگی صافی بنزین یا همان فیلتر بنزین توسط کثیفی ها یا ذراتی که به مرور زمان در آن جمع می شوند به راحتی در سوخت رسانی آن مشکل ایجاد می شود. این فیلتر ها باید در مواقع لازم توسط مایع های مخصوص شست و شو شوند تا مشکلی در سیستم سوخت رسانی ایجاد نشود.

 

 

معیوب بودن سنسور پدال گازفشار پا روی پدال گاز

 

از جمله سنسور های مهم ماشین که در گاز خوردن ماشین تاثیر مستقیم دارد سنسور پدال گاز می باشد که هر گونه ایجاد مشکل در عملکرد آن قطعا فرایند گاز خوردن ماشین را با مشکل مواجه خواهد کرد.

 

 

عدم کارایی درست  قطعه ECU

 

یکی از مهم ترین قطعات خودرو های انژکتوری قطعه ای به نام (Engine control unit)ECU  می باشد که حکم مغز را برای خودرو دارد چرا که دستورهای مختلفی را به حسگر ها یا همان سنسور های ماشین ها ارسال می کند تا در مواقع لازم کار خود را انجام دهند. عدم کارایی این قطعه می تواند مستقیما بر عملکرد خودرو عللخصوص گاز خوردن ماشین تاثیر داشته باشد چرا که بر سیستم کلی ماشین نیز تاثیرگذار است و خرابی  آن مشکلاتی مانند نوسان دور موتور را نیز به بار می آورد.

برای اطمینان از صحت این قطعه باید به وسیله ی دستگاه مخصوص آن به نام دیاگ و از طریق متخصصان این حوزه اقدام به عیب یابی و کنترل قطعه کنید.

 

 

اتمام یا کیفیت پایین روغن موتور

 

روغن موتور نیز یکی از ملزوماتی ست که بر روی سلامت موتور و نهایتا در عملکرد سیستم گاز خوری تاثیر دارد. اگر موتور  از روغن موتور کثیف یا  بسیار کم استفاده کند در طولانی مدت ممکن است منجر به تاثیر گذاری منفی بر روی گازخوری ماشینتان شود پس مانند رانندگان با تجربه شما نیز باید حواستان به میزان و کیفیت روغن موتور ماشینتان باشد.

 

 

وجود ایراد در کمپرس سیلندر

 

از قطعاتی که توسط کمپرس سیلندر تحت تاثیر قرار می گیرند می توان به رینگ ها و سوپاپ ها اشاره کرد. این قطعات نیز نقش به سزایی در کارکرد موتور دارند. پس اگر مشکلی برای کمپرس سیلندر به وجود آید احتمال دارد که  سرانجام این امر برای گاز خوردن ماشین نیز مشکل به وجود بیاورد.

 

 

مشکل در عملکرد استپر موتور

 

یکی دیگر از قطعاتی که به طور غیر مستقیم علت گاز نخوردن ماشین است و از طریق ایجاد اختلال در کار موتور تاثیر دارد استپر موتور است چرا که شمع ها و کوئل وایر شمع ها به این قطعه وابسته هستند و طبیعاتا خرابی این ها موجب خرابی موتور و نهایتا گاز نخوردن ماشین می شود.

 

 

اختلال در صفحه و دیسک

 

فرسودگی  و اتمام عمر مفید همه قطعات ماشین می تواند ربای ماشین مشکل ایجادکند؛ مانند فرسودگی و از بین رفتن قطعاتی مانند صحفه و دیسک که باز هم برای موتور دردسر ایجاد می کنند واگر موتور درست کار نکند قطعا از گاز دادن هم خبری نخواهد بود.

 

 

مشکلات سیستم جرقه زنی

 

سیستم های جرقه زنی همانطور که از نامشان پیداست وظیفه ایجاد احتراق از طریق مخلوط کردن هوا و سوخت را دارند اگر شمع ها یا کوئل وایر های شمع ها دچار عیب و نقص یا کثیفی باشند از ایجاد حریق درست جلوگیری خواهند کرد و این امر باعث سوخت ناقص سوخت در محفظه احتراق و در نتیجه کاهش قدرت و شتاب خودرو خواهد شد.

 

 

اشکالات مکانیکی در اگزوز

 

اگزوز محل خروج بخارها و گازهای ناشی از سوختن سوخت ها در محفظه احتراق می باشد. حال چه می شود اگر راه خروج این گاز ها بسته شود؟ بسته شدن راه خروجی گازهای تولیدی موتور باعث انباشت آنها در داخل خودرو و کاهش چشمگیر قدرت و شتاب خودرو می شود و از این طریق برای گاز خوردن ماشین هم مشکل ساز می شود.

 

 

کثیف بودن فیلتر هوا

 

یکدیگر از علت های اصلی گاز نخوردن ماشین می تواند فیلتر هوا باشد. این فیلتر که از ورود ذرات خارجی و آلاینده های محیطی به داخل ماشین جلوگیری می کند در عین حال می تواند پس از مدتی بر اثر جذب بیش از حد این ذرات و مواد دچار گرفتگی شدید شود و مانع از جریان هوا و اکسیژن به داخل محفظه خودرو شود. پس به این وسیله در سیستم احتراق ماشین مشکل به وجود می آید و ماشین دیگر قادر به انجام کار نیست.

پس تعویض و کنترل این فیلتر مهم خودرو را همواره در نظر داشته باشید.

 

 

نتیجه

 

با مطالعه مقاله بالا متوجه می شویم که هر چند گاز نخوردن ماشین عوامل مختلفی می تواند داشته باشد ولی خیلی از آنها با رعایت یک سری نکات ایمنی و مراقبت های معمول خودرو حذف می شوند احتمال ایجاد این مشکل را به حداقل می رسانند. پس تا می توانید در نگهداری خودروی خود کوشا باشید.

 

امتیاز دهی

دیدگاهتان را بنویسید

تماس بدون کد 1894