راه حل های جوش آوردن خودرو

یک مرد خم شده در کنار ماشین قرمز به جوش آمده

 موقع جوش آمدن خودرو چیکار کنیم؟

راه حل های جوش آوردن خودرو: اصطلاح جوش آوردن یا آمپر بالا زدن برای همه ما آشناست.اصطلاحی که برای خودمان هم وقتی به شدت عصبانی می شویم استفاده می کنیم که فلانی جوش آورده یا آمپرش زده بالا. بیایید ببینیم این اصطلاح از کجا سرچشمه می گیرد. قطعا شما هم در زمان های تردد در سطح شهر و جاده ها در کنار خیابان ها افرادی را دیده اید که خودروی خود را کنار خیابان پارک کرده و در حالی که کاپوت ماشینشان بالا است دارند هاج و واج به موتور خودرو نگاه می کنند یا از آن بدتر هر چی  آب به دستشان می رسد را روی موتور دارد خالی می کنند.احتمال اهمراه این صحنه مقداری دود و بخار هم ببینید که دارد از موتور ماشین بالا می رود.

این همان اتفاقی ست که امروز امداد خودروی ارومیه در موردش صحبت می کند.بله

جوش آوردن خودرو

جوش آوردن خودرو اتفاقی ست که تقریبا هر راننده ای در روز های گرم سال مانند فصل تابستان آن را تجربه کرده است چرا که علت اصلی این اتفاق همانطور که انتظار می رود گرمای بیش از حد هوا و تاثیر آن بر داغ شدن موتور خودرو ها است.

اکثر مردم وقتی ماشینشان جوش می آورد استرس گرفته و با خود می گویند الان است که ماشینم منفجر شود و با اکراه و دلهره یواش یواش کاپوت ماشین را بالا می زنند تا ببیند چه خبر است هر چند کسانی که تجربه دارند می دانند چه مشکلی پیش آمده ولی همه ی انسان ها از قبل آمادگی لازم را برای رویارویی با این اتفاق را ندارند و ممکن است با نجام کارهای اشتباه به خود و ماشین خود خسارات بیشتری را وارد کنند پس اگر شما نیز می خواهید اطلاعات خوب و به درد بخوری در خصوص دلایل، راههای پیشگیری و راه حل های جوش آوردن خودرو به دست بیاورید ادامه ی مقاله را با ما باشید تا شما را با باید ها و نباید های این کار آشنا کنیم.

 

 

 

تعریف جوش آوردن خودرو

 

در یک تعریف کلی می توان گفت که جوش آوردن ماشین همان به جوش آمدن آب رادیاتور یا مایع خنک کننده موتور است که همراه است با بخار زیاد که ناشی از افزایش غیر عادی دمای موتور خودرو در نتیجه عدم کارکرد صحیح سیستم خنک کننده می باشد.

 

 

 

علامت جوش آوردن خودرو

 

اولین و واضح ترین نشانه جوش آمدن ماشین بالا رفتن عقربه آمپر ماشین است که شما را از اتفاقی که قرار است بیفتد آگاه می کند پس قبل از هر چیز یک راننده زرنگ باید به چراغ ها و علامت های آن دقت کند تا از اتفاقات داخل ماشین زود باخبر شود. اما چه می شود اگر شما متوجه این قضیه نشوید.آن جاست که بعد از مدتی شاهد خروج بخار  و دود فراوانی از زیر کاپوت ماشین خود خواهید بود که رفته رفته میزان این دود افزایش نیز خواهد یافت.

 

 

دلایل اصلی به جوش آمدن خودرو

 

استفاده از مایع خنک کننده بی کیفیت

مایعی که آن را داخل رادیاتور می ریزیم تاثیر زیادی در جوش آوردن دارد به این صورت که مایع ما کیفیت پایینی داشته باشد و یا حتی یک نواخت نبوده و ترکیبی از چند مایع باشد. اگر بخواهید مایع رادیاتور را عوض کنید بهتر است که کل آن را با یک مایع پر کنید که از کیفیت آن هم مطمئن هستید.

 

 

نشتی داشتن رادیاتور

 

رادیاتور قطعه ایست که به قطعات دیگر وصل است و ممکن است با مرور زمان بعضی از لوله های آن دچار فرسودگی یا سوراخ شوند و با نشت دادن آب و کاهش آب رادیاتور باعث اختلال در کار آن و در نتیجه  جوش آوردن خودرو شوند.

 

 

معیوب بودن فن رادیاتور

 

فن رادیاتور همانطور که از نام آن پیداست با چرخش مداوم و هدایت جریان هوا به سمت رادیاتور موجب کاهش دمای آب داخل می شود و به این طریق نقش خود را در سیستم خنک کننده ایفا می کند. حال اگر این عضو دچار مشکلی شود قطعا بعد از مدتی دمای آب داخل رادیاتور بالا می رود و آنچه که نباید اتفاق بیفتد می افتد.

 

 

خراب شدن پمپ آب

 

پمپ آب هم به عنوان بخشی از سیستم خنک کننده با به جریان در آوردن آب در داخل رادیات فرایند خنک شدن آب داخل آن را تسهیل می کند و طبیعاتا اگر این روند دچار مشکل شود و جریان آب متوقف شود ماشین بعد از مدتی جوش می آورد.

پمپ آب از جمله قطعاتی ست که به مرور زمان یا پروانه های آن از بین می روند و یا نشتی پیدا می کند پس هر از گاهی به آن سر بزنید تا از سالم بودن آن مطمئن شوید.

 

 

مشکل در ترموستات

 

وظیفه اصلی ترموستات در تمامی سیستم ها تنظیم دما می باشد. در این مورد نیز به وسیله ی تنظیم دما و تشخیص زمان گردش آب ایفای نقش می کند. پس اگر ترموستات خراب شود و نتواند افزایش دمای بیش از حد آب رادیاتور را تشخیص دهد قطعا این مسئله برای رادیاتور مشکل ساز خواهد شدو جوش آوردن خودرو را در پی خواهد داشت.

 

 

مسدود شدن مسیر جریان آب قطعات

 

مسیر ها و لوله هایی که آب مورد نیاز رادیاتور در آنها جریان دارد به مرور زمان بر اثر تلنبار شدن بعضی مواد مانند گرد و غبار و ذرات زنگ زده و… دچر گرفتگی شده و مانع از جریان یافتن آب رادیاتور به میزان لازم می شوند که نتیجه ی آن داغ شدن تدریجی آب رادیات و جوش آمدن آن می باشد. فلذا توصیه می شود لوله ها و قطعات رادیات را در مواقع لازم تمیز کنید تا با این مشکل روبرو نشوید.

 

 

a cartoon man standing with a broken car. Isolated white background. A defective auto with smoke from the hood

 

 

اقدامات ضروری هنگام جوش آوردن ماشین

 

فراموش نکنید که قبل از هر چیزی باید آرامش و خونسردی خود راحفظ کنید تا بتوانید بر این مشکل فائق آیید پس در کمال آرامش کارهای زیر را انجم دهید

 

 

کاپوت ماشین را بالا بزنیدYoung handsome Caucasian man had a car breakdown and calling roadside assistance.

 

از اولین راه حل های جوش آوردن خودرو که می توانید انجام دهید بالا زدن کاپوت ماشین است تا جریان هوا به سرد شدن هر چه زودتر رادیاتور کمک کند.

 

 

رانندگی ممنوع

 

به محض اینکه متوجه شدید خودروی شما جوش آورده به آرامی خودروی خود را به کنار جاده یا خیابان بکشید و ماشین را پارک کنید چرا که رانندگی بیستر باعث تشدید این مشکل می شود و قطعا صدمات بسیار بیشتری به ماشین می زند.

 

 

به هیچ عنوان ماشین را خاموش نکنید

 

اشتباهی که اکثر افراد ناشی انجام می دهند این است که سریعا ماشین را خاموش می کنند چون تصوری می کنند این کار مفید است حال اینکه این کار از ریشه غلط است چرا که رادیاتور داغ شده نیاز دارد آب داخل خود را سریعا خنک کند و شما با خاموش کردن ماشین این شانس را از او می گیرید چرا که اصلی ترین عامل خنک کننده آب یعنی  گردش پروانه فن و جریان آب را از او گرفته اید.

 

 

درب رادیاتور را اصلا باز نکنید

 

انجام این کار علاوه بر صدمات مالی می تواند باعث صدمات جانی نیز شود چون وقتی که آب به دمای جوش رسیده است دارای بخار آب داغ و سوزاننده و قطرات آب پرشی می باشد که هر لحظه ممکن است به سر و صورت شما پریده و موجب سوختگی شدید در بدن شما بشوند پس از  انجام این کار بپرهیزید.

 

 

آب ریختن در بدنه موتور و رادیاتور اشتباه است

 

اشتباه دیگری که مردم در زمینه راه حل های جوش آوردن خودرومرتکب می شوند ریختن آب بر روی موتور و رادیاتور داغ خودرو است. این کار در نگاه اول شاید عاقلانه برسد چرا که هدف خنک کردن این قطعه می باشد ولی معمولا افراد فراموش می کنند که اختلاف دمای شدید بین آب (عللخصوص آب سرد) و بدنه موتور و رادیاتور ممکن است باعث ترک خوردگی آن شود و هزینه ی بیشتری را به بار بیاورد.

 

 

نتیجه گیری

 

دیدیم که این مشکل یک مشکل عامیانه و قابل حل است و با رعایت چند نکته ساده می توان ازآن جلوگیری کرد. امیدواریم مطالعه این مقاله در افزایش آگاهی علمی و عملی شما در این باب نقشی مثبت داشته باشد.

 

 

 

۴.۸/۵ - (۷۵ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

تماس بدون کد 1894