علائم خرابی باتری خودرو

Man connecting the car battery to the vehicle with a wrench closeup

 

خرابی باطری خودرو

 

علائم خرابی باتری خودرو : عدم حرکت ماشین می تواند دلایل زیادی داشته باشد چرا که خودرو همانند بدن انسان یک سیستم بسیار پیچیده ای است که تشخیص مشکل آن به سادگی میسر نیست و باید به نشانه های مختلفی دقت کرد تا بتوان به یک نتیجه ی منطقی رسید. بعضی از مشکلات هستند که فاصله ی اتفاق افتادن بین آنها بسیار زیاد است و همین امر باعث می شود که هنگام خرابی ماشین بسیار دور از ذهن باشند. در این مقاله ی امداد خودرو ارومیه می خواهیم درباره یکی از همین عوامل صحبت کنیم.

باطری ماشین یکی از اجزای کلیدی خودرو است که معمولا طول عمر خوبی دارد و به ندرت خراب می شود مگر آنکه عمر مفید آن به پایان رسیده باشد یا دچار عارضه خاصی شده باشد. به همین دلیل بسیاری از رانندگان هنگام خرابی ماشین به سختی خراب شدن باطری ماشین شان به ذهنششان خطور می کند اما باطری ها نیز مانند هر قطغه ی دیگری تاریخ انقضا دارند و روزی از کار خواهند افتاد.

نقش باطری و عملکرد آن

باتری ها همانطور که می دانیم وظیفه انرژی رسانی خودرو به تمامی اجزای خودرو که به برق نیازدارند را برعهده دارد و در واقع نیروگاه انرژی و برق خودرو می باشد. قسمت های مختلفی از ماشین مانند استارت، چراغ ها، ضبط و … انرژی خود را از باطری می گیرند و خود باطری نیز هنگام حرکت ماشین به وسیله انرژی مازاد تولید شده توسط دینام ماشین شارژ می شود. هر چند که بعضا به شارژ دستی نیاز پیدا می کند.

باطری ها نیز انواع مختلفی دارند که بسته به خودروی مورد نظر در ولتاژهای مختلف به بازار عرضه می شوند. باتری ها از جمله قطعاتی هستند که در اکثر شرایط آب و هوایی فعالیت خوبی دارند و دارای استهلاک بسیار کمی هستند. در یک کلمه یکی از بی درد سرترین اجزای خودرو به شمار می روند.

 

 

علائم اصلی خرابی باتری ماشین

خراب شدن باطری ماشین دلایل مختلفی می تواند داشته باشد که ما در زیر به برخی از آنها اشاره می کنیم.

 

استفاده مکرر از روش باتری به باتری

 

اگر اخیرا برای روشن کردن ماشین مجبور به استفاده ی بیش از حد از روش باتری به باتری می شوید بدانید که به احتمال  زیاد عمر باتری شما رو به پایان است. یا اینکه اگر در طول هفته ۳ بار یا بیش از ۳ بار از این روش استفاده می کنید می شود گفت که چراغ خطر برای باطری شما روشن شده است.

 

 

به سختی روشن شدن در هوای سرد

 

هنگامی که دمای هوا به شدت افت کند روی عملکرد باطری تاثیر خواهد گذاشت ولی نه به آن صورت که فکر می کنیم. چون باطری قطعه ایست که معمولا در بسیاری از شرایط آب و هوایی عملکرد نرمال خود را حفظ می کند به همین خاطر اگر شما در طول هفته بیش از یک یا دوبار ماشین خود را به سختی روشن می کنید بهتر است که به فکر تعویض باتری باشید. اگر در روزهای عادی با هوای مناسب نیز این اتفاق بیفتد بیشتر باید به خرابی باتری شک کرد. در کل دیر استارت خوردن و روشن نشدن ماشین در دفعات اول یکی از علائم اصلی خرابی باتری خودرو است.

 

 

کار نکردن اجزایی که با برق کار می کنند

 

تشخیص این روش نسبتا ساده است و به راحتی می توانید با روشن نشدن چراغ ها، استارت نخوردن ماشین، نرسیدن برق به پشت آمپر به معیوب بودن باتری پی ببرید. در این حالت باتری حتی نمی تواند انرژی لازم برای روشن کردن لامپ را هم تامین کند به ویژه اگر ماشین در حالت خاموش است و دینام یا آلترناتور ماشین هم کار نمی کند.

 

 

یک روز راحت و یک روز سخت استارت می خورد

 

از عوامل دیگری که ممکن است به خراب بودن باطری منجر شود این اسست که انرژی باتری توسط یک عامل دیگر هدر می رود و یا مصرف می شود به همین دلیل هنگام روشن کردن آن انرژی لازم برای روشن کردن ماشین را ندارد. مثلا امکان دارد ترمینال های باتری شل شوند ، بشکنند و یا حتی آهکی و فرسوده شوند و یا سیمی به باتری وصل باشد که نباید. از قطعات دیگری که می توانند انرژی باتری را بمکند می توان به چراغ ها، فیوز ها، رادیو، آلارم و سایر قطعات دیگر اشاره کرد.

 

 

استفاده طولانی مدت از باتری

 

باتری خودرو نیز مانند هر قطعه ی دیگری یک عمر مفید دارد که استفاد ه بیش از اندازه از آن را سخت و یا غیر ممکن می کند به همین دلیل اگر احساس  کردید که باتری خودروی شما مشکل دارد اولین کاری که باید بکنید این است که عمر باتری خود را محاسبه کنید تا  بفهمید که چند سال است که باتری مورد استفاده قرار می گیرد. معمولا طول عمر مفید باتریها بین ۲ الی ۴ سال متغیر است.

 

 

رنگ نشانگر سلامت باتری عوض می شود

 

معمولا درصد بالایی از باتری های تولید شده مجهز به یک چراغ نشانگر رنگی هستند که وضعیت سلامت و عمر باتری را نشان می دهد. در حالتی که باتری سالم است و مشکلی ندارد رنگ این نشانگر سبز است ولی به مرور زمان اگر این نشانگر به رنگ های زرد یا قرمز تغییر رنگ دهد باید باتری خود را تعویض کنید مگر اینکه تغییر رنگ یا روشن شدن چراغ آن علت دیگری داشته باشد به همین دلیل پیشنهاد می کنیم هنگام مشاهده این وضعیت ابتدا دفترچه ی راهنمای باتری را بخوانید یا از یک فرد متخصص مشورت بگیرید تا از خراب شدن باتری مطمئن شوید.

 

 

ظاهر باتری عوض می شود

 

یک سری عوامل خارجی مانند گرمای بیش از حد، ضربه، شکستگی و … می تواند بر عملکرد و عمر مفید باتری تاثیر منفی بگذارد وبه همین دلیل ممکن است که شکل ظاهری باتری شما دچار تغییراتی شود که کاملا محسوس و قابل مشاهده هستند. مانند برآمدگی های غیرعادی. هم چنین ممکن است به دلیل وجود یک نقص در سیسستم برق رسانی و دینام خودرو باتری ماشین سولفاته شود که این عمل در ظاهر باتری نیز قابل مشاهده است به این صورت که گویا مقداری کف سفید را  روی باتری ریخته باشند. این اتفاق در معمولا همراه با بوی بد باتری می باشد و از داخل ماشین نیز این بو قابل تشخیص است.

 

Old car batteries recycling background

 

بررسی نهایی باتری

 

این علائم که در بالا به آنها اشاره کردیم از عوامل بسیار رایج خرابی باتری خودرو می باشند ولی در بعضی مواقع علت علائم بالا عوامل دیگری نیز می تواند باشد به  همین دلیل ما به مشتریانمان همواره توصیه می کنیم که قبل از اقدام برای تعویض یا تعمیر باتری خودرو با مراجعه به یک متخصص واجد شرایط از صحت حدس خود مطمئن شوند تا هزینه ی اضافی و غیر ضروری متحمل نشوند. برای مثال اگر می خواهید در مورد خرابی باتری خود به یقین برسید می توانید اقدامات زیر را نیز انجام دهید.

 

  • مشاهده عملکرد دینام یا آلترناتور
  • کنترل بست باتری
  • بررسی فیوز ها
  • بررسی شمع ها
  • بررسی پایه های نگهدارنده ی باتری
  • چک کرد ن استارت خودرو
  • بررسی عملکرد خود باتری

 

 

ختم کلام

 

در این مقاله در مورد دلایل و علائم خرابی باتری خودرو مطالبی یاد گرفتیم که دانستن آنها می تواند در تشخیص زود هنگام خرابی باتری کمک فراوانی به ما بکند تا هر  چه زودتر اقدام به رفع مشکل کنیم چرا که عدم آگاهی  و دیر اقدام کردن می تواند هزینه های بیشتری را برای  ما بتراشد که باب میل ما نیست. ما همواره سعی کرده ایم با افزایش اطلاعات و آگاهی عمومی مردم به آنها در روند نگهداری صحیح خودرو کمک کنیم و امیدواریم که توانسته باشیم اهداف خود را در زمینه یاری رسانی به مردم تحقق بخشیم.

 

 

۳.۷/۵ - (۶ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

تماس بدون کد 1894